صفحه شخصی احمد زاهدی   
 
نام و نام خانوادگی: احمد زاهدی
استان: اصفهان - شهرستان: اصفهان
رشته: عمران
تاریخ عضویت:  1388/12/08
 روزنوشت ها    
 

 کوهی که همیشه می سوزد روستای ماست بخش عمومی

13
برای دریافت فایلها باید از نرم افزار های ویژه دانلود استفاده نمایید. (برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید)


کوهی که همیشه میسوزد:



در جاده رامهرمز به سمت رود زرد و در مسیر خیجه و ماماتین بعد از روستای گنبد لران، کوهی آتشین وجود دارد که از گذشتههای دور تا کنون شبانه روز میسوخته است، مردم محلی به این کوه «تشکوه» میگویند.



تشکوه در شرق شهرستان رامهرمز در فاصله 6 کیلومتری روستای ماماتین در جاده رامهرمز ــ ابوالفارس واقع شده است. به گفته کارشناسان زمین شناسی دلیل شعله ور شدن آتش کوه گوگرد موجود در زمین و متصاعد شدن گاز طبیعی از عمق زمین به سطح است. گازهای هیدرکربوری از لایه های مختلف زمین عبور میکنند و از هر درز و شکافی در سطح زمین به بیرون شعله ور میشوند به طوری که در شب نور سوختن این گاز بیشتر دیده میشود.


1- روشنی آتش این کوه در تاریکی شب جلوه زیبایی به منطقه می دهد به گونه ای که تا به حال توانسته گردشگران زیادی را در ساعات شب به سوی خود بکشاند. مسئله قابل توجه برای گردشگران این است که در مجاورت این آتش کوه به دلیل وجود گاز متصاعد شده در هوا نمی توان آتش دیگری روشن کرد. جالب این است که گردشگران برای رسیدن به این منطقه از مردم استان کمک می گیرند چون هیچ تابلویی برای نشان دادن این جاذبه گردشگری و نفتی خوزستان وجود ندارد.


2- غیر از تشکوه در نزدیکی شهر صنعتی امیدیه و منطقه آغاجاری نیز کوهی وجود دارد که مردم محلی آن را کوه سوخته مینامند. از لابه لای خاک و سنگهای کوه سوخته زبانه های آتش بیرون میآید و دود سیاهی را راهی آسمان میکند. این دود باعث می شود تا فضای اطراف چشمه های آتش این کوه نیز سیاه رنگ به نظر برسد.


کوه سوخته کوچکتر از تشکوه است. رنگ سیاه کوه آن را از سلسله جبال اطرافش مجزا کرده است. در قله کوه در اثر زمین لغزش یا رانش زمین شکاف عمیقی وجود دارد که دهانه اصلی خروج گاز بوده و آتش از درون آن شعله ور است.


3- کوه سوخته امیدیه به دلیل شکل و شمایل ظاهری و آثار و شواهد هیدروکربوری در سطح زمین یک اثر ژئوتوریسمی ارزشمند و گرانبها در حوزه زمین شناسی است که نه تنها برای زمین شناسان بلکه برای همه علاقمندان به طبیعت جذاب و دیدنی به نظر میرسد.


4-تشکوه و کوه سوخته از نظر مباحث زمین شناسی بسیار با اهمیت و مورد مطالعه کارشناسان این حوزه است و اکنون تشکوه که بیشتر در میان مردم شهرت دارد به یکی از جاذبه های عجیب گردشگری استان خوزستان تبدیل شده است.




کاش مسیولان کشور به فکر بیافتند و قسمتهای از این کشور که اینگونه در دنیا تک هستن معرفی و مردم رو اشنا کنه قابل ذکر هست که یکی از تورهای که در دنیا برای توریست ها میگذارنند اکو توریست میباشد که مناطق بکر و دست نخوره و یا حتی معادن متروک کشورها را به توریست ها نشان میدهند.

شنبه 26 آذر 1390 ساعت 10:33  
 نظرات    
 
مائده علیشاهی 19:25 شنبه 26 آذر 1390
0
 مائده علیشاهی
چه جالب:0
مجید صابر 19:32 شنبه 26 آذر 1390
0
 مجید صابر
ممنون بابت معرفی
حسن ابراهیمی 21:08 شنبه 26 آذر 1390
0
 حسن  ابراهیمی
پس در گویش محلی در آنجا به آتش « تش » گفته میشه که اسم کوه شده تشکوه ، ما هم در اینجا در گویش محلی خودمون به آتش « تش » میگیم .

چه وجه اشتراکی دارند گویشهای محلی شمال و جنوب ایران.

متشکرم از مطلب زیبای شما جناب مهندس زاهدی
مهدی سهرابی 09:21 یکشنبه 27 آذر 1390
0
 مهدی سهرابی
البته ناشناخته بودن جاذبه‌های طبیعی و تاریخی در ایران یک شانس برای حفظ اونها به حساب می‌اید.
یحیی بهمنی 09:45 یکشنبه 27 آذر 1390
0
 یحیی  بهمنی
جالبه
سید مهدی موسوی 10:00 یکشنبه 27 آذر 1390
0
 سید مهدی موسوی
ممنون جناب مهندس زاهدی
بهنام مکسایی 20:44 دوشنبه 28 آذر 1390
0
 بهنام مکسایی
سلام جالبه.